Dealul Ciuperca din Oradea la prima ninsoare s-a dus la vale

0
1375

Dealul Ciuperca

Alunecarea de teren a distrus cascada, aleile, instalaţiile electrice şi de apă, precum şi toate amenajările urbanistice. Gabioanele masive de piatră au fost rupte, iar dalele care acoperă aleile au fost dislocate.
Aleea care leagă punctele de belvedere din vârful dealului a fost distrusă în mai multe locuri, iar accesul la grădina publică a fost blocat. În cădere, valul de pământ a rupt toate conductele şi reţelele de electrice.
„Sâmbătă noapte, pe deal ziceai că este furtună. Fulgera întruna. Cred că erau cablurile electrice care se rupeau”, povesteşte unul dintre locuitorii zonei.

Pentru evitarea accidentelor, reprezentanţii municipalităţii şi cei ai constructorului au căzut de acord să închidă accesului publicului pe deal.

„Accesul pe deal va fi restricţionat începând din strada Olteniei, de la pasarela peste drumul rapid”, a spus Marius Moş. Localul amenajat în vârful dealului va rămâne, însă, deschis. „Clădirea nu prezintă risc de alunecare”, a declarat directorul.

De altfel, grădina publică Ciuperca a fost deja închisă publicului încă de la sfârşitul lunii octombrie, când municipalitatea i-a comandat constructorului lucrări de refacere după ce aleile care urcă dealul se dezlipseră deja şi se denivelaseră „din cauza tasărilor şi alunecărilor de teren”. Lucrările urmau să fie efectuate de firma Abed Nego, pe propria cheltuială, investiţia fiind în perioada de garanţie de 5 ani dată de constructor, scrie eBihoreanul.ro

Ca de obicei munca proasta inainte daca tot faci ceva in deal trebuie sa ii faci si o sustinere nu doar sa lipesti niste pietre si sa le montezi asa nu se face munca ca si drumul expres care nu ii gata nici in momentul de fata in totalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.