RCS & RDS au redus costurile de finantare cu o treime

0
137

RCS & RDS

Grupul RCS & RDS, controlat de antreprenorul Zoltan Teszari, a anunţat, miercuri seară, detaliile operaţiunii de finanţare derulată în cursul lunii octombrie. Compania a împrumutat 350 de milioane de euro, printr-o emisiune de obligaţiuni pe pieţele internaţionale, şi 1,687 miliarde de lei printr-un credit sindicalizat de la mai multe bănci. Banii vor fi folosiţi în principal pentru refinanţarea datoriilor mai vechi. Directorul general al RCS & RDS, Serghei Bulgac, spune că prin operaţiunile de finanţare încheiate în octombrie, compania a reuşit să-şi reducă cu o treime costurile de finanţare. De asemenea, este de remarcat că noua structură de finanţare include o pondere mult mai redusă în monedă străină, ceea ce scade expunerea companiei la riscul valutar, având în vedere că grupul îşi încasează veniturile în principal în lei şi forinţi.

Obligaţiunile noi emise de Cable Communications Systems NV, compania-mamă a RCS & RDS, înregistrată în Olanda, vor fi listate pe bursa irlandeză, au scadenţa în anul 2023 şi o dobândă anuală de 5%, se arată într-un comunicat al companiei de cablu. Consortiul de banci care a intermediat emisiunea a fost format din : J.P. Morgan, Citibank, Deutsche Bank, ING Bank, Societe Generale, UniCredit, BT Capital Partners si Raiffeisen.

O alta componenta a tranzactiei a constat in contractarea de catre RCS & RDS a unui credit sindicalizat in valoare totala de pana la 1,687 miliarde lei, format din trei facilitati de credit. Bancile finantatoare ale contractului de imprumut sunt Citibank, Banca Transilvania, BRD – Groupe Société Générale, ING Bank, Raiffeisen si UniCredit.

Sumele obtinute ca urmare a acestor doua operatiuni de finantare au fost folosite pentru rambursarea anticipata a obligatiunilor in valoare totala de 450 milioane EUR cu dobanda anuala de 7,5% emise de Cable Communications Systems in 2013, precum si unor facilitati contractate de RCS & RDS S.A. in 2015 si, respectiv, 2016, scrie Economica.net

Sa speram ca dupa ce va investi major in telefonia mobila se va intoarce sa investeasca si in cablu tv adica posturi noi de peste hotare pentru ca le ia inainte cei de la UPC sau Orange.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.